Marko Đurić će tokom sutrašnje posete KiM-u posetiti i Olivera Ivanovića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, dolazi sutra u dvodnevnu posetu Kosovu, saopšteno je rano večeras iz ove Kancelarije. Informacije o sadržaju i trajanju ove posete se, međutim, razlikuju u dva saopštenja – najave aktivnosti, koja su objavljena skoro istovremeno iz ove Kancelarije, a jedina zajednička informacija jeste ta da će Đurić sutra biti na Severu Kosova.

U saopštenju za štampu koje je objavljeno na sajtu ove Kancelarije, saopšteno je da će Đurić sutra posetiti Olivera Ivanovića u pritvoru u Severnoj Mitrovici.

“Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, gospodin Marko Đurić, posetiće sutra u pritvoru u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, lidera Građanske inicijative 'Srbija, demokratija, pravda', Olivera Ivanovića. Direktor Marko Đurić je prvi visoki državni funkcioner koji će biti u prilici da poseti Olivera Ivanovića u pritvoru,” navodi se u ovom saopštenju, na čijem kraju se dodaju osnovne informacije o slučaju Olivera Ivanovića. U istom saopštenju nisu date druge informacije.  

A u drugom saopštenju za štampu, koje je redakcijama poslato večeras, navedeno je da će Đurić od sutra boraviti u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji. U ovom saopštenju se nigde ne navodi da će posetiti Olivera Ivanovića.

U priloženoj agendi posete, Đurić će u sredu položiti kamen temeljac za zgradu od dvanaest stambenih jedinica u selu Banjska u Zvečanu, potom će obići još jednu zgradu na Malom Zvečanu, koja se nalazi u završnoj fazi izgradnje, predviđenoj za smeštaj reseljenih lica, a u toku dana će se sastati i sa srpskim političkim predstavnicima sa Severa Kosova.

Đurić će u četvrtak obići Štrpce povodom poslednjeg događaja u kojem je Kosovska agnecija za privatizaciju preuzela hotel „Junior“ i prostorije zemljoradničke zadruge Štrpce.

Dvodnevna poseta se završava posetama Velikoj Hoči i Gračanici. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.