Mario Milošević prebio drugog zatvorenika

Mario Milošević, ubistvo Olivera Ivanovića
Milošević u trenutku hapšenja u Prištini

Izvor: Indeksonline (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Mario Milošević, koji je po INTERPOL-ovoj optužnici uhapšen jula prošle godine na Kosovu, učestvovao je u slučaju premlaćivanja koji se dogodio u zatvoru u kom se nalazi.

U sredu 29. decembra prošle godine, uhapšeni za posedovanje oružja i narkotika, Mario Milošević potukao se u zatvoru – u sali za rekreaciju – sa drugim zatvorenikom.

Sve se dogodilo u zatvoru visoke bezbednosti, poznatom kao zatvor „Dyzit“.

Fizički sukob između Miloševića i drugog zatvorenika potvrdio je direktor zatvora „Dyzit“, Iljir Keljmendi (Ilir Kelmendi).

„Došlo je do fizičkog obračuna sa drugom osobom koja je bila pritvorena zbog drugog dela. Osoba o kojoj je reč (Mario Milošević) u toku tuče igrala je šah sa drugim zatvorenikom,“ rekao je Keljmendi za Kallxo.

Prema rečima Keljmendija, Milošević je drugom pritvoreniku naneo povrede, dok je slučaj prijavljen policiji.

„Do fizičkog obračuna je došlo spontano između dvojice pritvorenika. Tokom tuče pali su na pod i nažalost povredili se, slomljeno je koleno pritvorenika M.U. koji je poslat na ortopediju – na lečenje,“ rekao je Keljmendi.

Prema rečima direktora zatvora „Dyzit“, prema internim procedurama u slučaju incidenta, Miloševića je ovaj postupak koštao gubitka privilegija.

Prema rečima direktora zatvora, Mario Milošević je bio taj koji je pokrenuo tuču i napao prvi.

Direktor Keljmendi kaže da su i Mario Milošević i drugi zatvorenik M.U. izvršili teška krivična dela kao pripadnici mafijaških grupa.

„Da razjasnim, dvojicu pritvorenika tražio je INTERPOL i lica su sa ozbiljnom kriminalnom prošlošću u mafijaškim grupama, dok pritvorenik M.U., oštećeni u ovom slučaju, ima dva identiteta. Njegov slučaj je otkriven, Korektivna služba Kosova je ustanovila da ima dva imena. U Srbiji ima jedno ime, dok je na Kosovu pod drugim imenom,“ rekao je Keljmendi.

Mario Milošević uhapšen je u julu prošle godine zajedno sa trojicom drugih u akciji u Prištini, osumnjičeni za držanje, kontrolu ili posedovanje opojnih sredstava, u vezi sa INTERPOL-ovom poternicom, kao i za ilegalno posedovanje oružja.

Pre mesec dana, Milošević je pomenut u drugoj situaciji.

Jedan čuvar u zatvoru „Dyzit“ osumnjičen je da je obećao da odatle može da izvuče jedno od najtraženijih lica u Crnoj Gori, Marija Miloševića. Umešan u ovaj slučaj bio je i jedan službenik Ministarstva dijaspore.

Pročitajte još:

Crnogorski mediji: Ispituje se da li je Mario Milošević umešan u ubistvo Olivera Ivanovića

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.