Manifestacija „Vaskršnje čarolije“ po prvi put u Gračanici

FOTO: TO Gračanica

U okviru obeležavanja najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, u Gračanici se 2. maja na Veliki četvrtak, u srednjovekovnom tematskom parku „Ordo Drakonis“, održava prva manifestacija „Vaskršnje čarolije“. 

Na ovoj manifestaciji, koja će trajati od 11.00 do 13.00 časova, mališani će moći da pokažu svoju kreativnost u oslikavanju vaskršnjih jaja, kroz dečije kreativne igre i radionice.

Za njih su organizatori spremili i slatke nagrade.

„Radost okupljanja na najveći hrišćanski praznik, koji je simbol novog rođenja i večnog života, najlepše se doživljava sa decom, koja čine ovaj svet boljim i lepšim, te od njih treba da učimo kakav on treba da bude. Ono što će ovoj prilici dati poseban pečat jesu dečiji osmesi, bez kojih ni ova vaskršnja čarolija ne bi bila potpuna. Ovo je prilika da naši najmlađi uživaju u Vaskršnjoj čaroliji kao istinski umetnici i najiskreniji stvaraoci radosti i ljubavi“, naveli su iz Turističke organizacije Gračanice.

Ulaz je slobodan za sve učesnike, dok su materijal i pribor obezbeđeni od strane organizatora.

Osnivač i realizator manifestacije je Turistička organizacija Gračanice u saradnji sa Opštinom Gračanica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.