Mališevo: Uhapšen zamenik direktora gimnazije, osumnjičen za seksualno zlostavljanje maloletnice

Izvor: Kljan Kosova (tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran)

Tokom jučerašnjeg dana uhapšen je zamenik direktora Gimnazije „Hamdi Beriša“ (Hamdi Berisha), koji se tereti da je seksualno uznemiravao učenicu u kupatilu ove škole.

Ovo je za Kljan Kosova potvrdio portparol regiona Đakovice Nusret Đurkaj ( Nusret Xhurkaj).

Slučaj se, kako se sumnja, dogodio 16. decembra ali je isti prijavljen kosovskoj policiji od strane oca devojčice 20. decembra.

„U policijskoj stanici Mališevo, dana 20.12.2021 oko 21:30, podnosilac žalbe je prijavio slučaj seksualnog napada, koji se dogodio nad njegovom maloletnom ćerkom“, saopštili su iz policije.

Kako je on naveo slučaj se dogodio 16.12.2021 godine u prostorijama gimnazije „Hamdi Beriša“ u Mališevu, gde njegova ćerka pohađa nastavu kao učenica ove škole.

Sumnja se da je seksualno uzmeniravanje izvršila osoba koja obavlja funkciju zamenika direktora ove škole. Prema navodima podnosioca žalbe incident se dogodio u jednom od kupatila dok je žrtva bila u toaletu. Osumnjičeni je ušao u isti i seksualno uznemiravao žrtvu.

U ovom slučaju saslušani su oštećeni i osumnjičeni, kao i više svedoka.

Odlukom tužioca osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 satiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.