Mališevo: Protest učenika Gimnazije zbog seksualnog napada zamenika direktora na maloletnicu

Mališevo škola
FOTO: Gazeta Ekspres

Izvor: Gazeta Ekspres (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Učenici Gimnazije „Hamdi Beriša“(Berisha) u Mališevu protestovali su jutros, zbog sumnje da je zamenik direktora ove škole seksualno napao učenicu, prenosi Ekspres.

Dvorište i prostori u Gimnaziji „Hamdi Beriša“ u Mališevu jutros su ispunjeni transparentima protiv seksualnog uznemiravanja.

Ovaj protest učenika usledio je nakon sumnje da je zamenik direktora gimnazije seksualno napao učenicu, a koji je juče uhapšen.

Portparol policije regiona Đakovice, Nusret Džurkaj (Nysret Xhurkaj) izjavio je u utorak da se sumnja da se slučaj dogodio 16. decembra u prostorijama gimnazije, a policiji ga je 20. decembra prijavio otac učenice.

„U policijskoj stanici Mališevo, 20.12.2021 oko 21:30, podnosilac žalbe je došao i prijavio slučaj seksualnog napada koji se dogodio nad njegovom maloletnom ćerkom. Prema navodima podnosioca žalbe, slučaj se dogodio 16.12.2021. godine u prostorijama gimnazije „Hamdi Berisha“ (Berisha) u Mališevu, gde njegova ćerka pohađa nastavu“, izjavio je za Express portparol policije za region Đakovice, Nusret Đurkaj (Nysret Xhurkaj).

Đurkaj (Xhurkaj) je naveo da se maltretiranje navodno dogodilo u jednom od školskih kupatila, dok je žrtva bila u toaletu.

„Sumnja se da je seksualno uznemiravanje izvršila osoba koja je na funkciji zamenika direktora u ovoj školi. Prema navodima podnosioca pritužbe, incident se dogodio u jednom od kupatila ove škole kada je žrtva bila u toaletu, a osumnjičeni je ušao, i seksualno uznemiravao žrtvu“, naveo je on.

„Povodom ovog slučaja saslušani su oštećeni i osumnjičeni, kao i neki svedoci. Istrage su u fazi prikupljanja ostalih dokaza, a za dalji razvoj događaja obaveštavamo vas dodatnim izveštajem. Odlukom tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati“, rekao je Džurkaj (Xhurkaj).

Osnovno tužilaštvo u Đakovici, Odeljenje za teška krivična dela, zatražilo je od nadležnog suda u Đakovici određivanje pritvora protiv okrivljenog A.K, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo „seksualni napad“.

Prema zapisu, slučaj se dogodio 16. decembra 2021. godine u Gimnaziji „Hamdi Beriša“, u Mališevu, dok je državni tužilac protiv okrivljenog zatražio pritvor od 30 dana, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Povezane vesti:

Mališevo: Uhapšen zamenik direktora gimnazije, osumnjičen za seksualno zlostavljanje maloletnicePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.