Mališani iz Gračanice posećuju manastir i arheološki park

učenici osnovnih škola gračanica poseta
FOTO: TO „Gračanica“

Mališani iz osnovnih škola sa teritorije opštine Gračanica i ove godine će imati priliku da u pratnji svojih profesora i turističkih vodiča posete i bolje se upoznaju sa istorijom, arhitekturom i freskopisom manastira Gračanica, kao i sa istorijom i arhitekturom arheološkog parka „Ulpijana“.

U sklopu ovog trodnevnog edukativnog putovanja koje počinje danas, svakog dana će učenici iz dve osnovne škole imati priliku da posete zadužbinu Kralja Milutina i arheološki park.

Đaci iz Ugljara deo su prve posete koja je uveliko u toku, dok će se od 11 časova sa kulturnom i arheološkom istorijom manastira i arheološkog parka upoznati mališani O.Š. „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela.

„Ciljevi edukativnih poseta su bolje upoznavanje učenika sa kulturnim nasleđem u opštini Gračanica i podizanje svesti o značaju i očuvanju kulturnog nasleđa“, poručuje organizator – turistička organizacija „Gračanica“.

Prethodne godine je u okviru edukativnih poseta više od 600 učenika osnovnih i srednjih škola imalo priliku da poseti ove dve najposećenije turističke atrakcije na teritoriji ove opštine.

Prevoz je organizovala TO „Gračanica“ u saradnji sa opštinom Gračanica i Gradsko-saobraćajnim preduzećem privremenog organa opštine Priština.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.