Mališani Crkoleza, Banja i Suvog Grla do škole u novom minibusu

Mališani Crkoleza, Banja i Suvog Grla dobili su ove nedelje novi minibus kojim će, umesto dotrajalim kombijem, biti prevoženi do osnovne škole u Suvom Grlu. Vozilo je kupljeno zahvaljujući dobrovoljnim prilozima, nakon što su akciju sakupljanja sredstava pokrenuli Eparhija raško-prizrenska i manastir Visoki Dečani.

Novo vozilo nabavljeno je novčanim donacijama zaposlenih u preduzeće "Novartis" i "Bajer" u Beogradu, studenata, hrišćanske zajednice "Radosti moja" iz Štutgarta, kao i humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" i bratstva manastira Slanci. Najviše novca donirali su upravo ova humanitarna organizacija i manastirsko bratstvo.

Ključeve minibusa direktoru škole, Gordanu Tomaševiću, predali su vladika raško-prizrenski Teodosije i predstavnici NVO "Srbi za Srbe".

"Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su svojim nesebičnim prilozima omogućili da kupimo školsko vozilo," navode iz manastira Visoki Dečani.

Akcija sakupljanja sredstava pokrenuta je krajem prošle godine, a nakon što je, zahvaljujući bratstvu manastira Visoki Dečani, ali i humanitarnim organizacijama iz inostranstva i centralne Srbije, u selu Suvo Grlo, izgrađen vodovod za deset domaćinstava, školu, zdravstvenu ambulantu i Dom kulture.Kako žive Srbi u Banjama, čitajte u našoj prošlogodišnjoj reportaži "Čudesno selo Banje: U srcu Drenice, Srbija u srcu".  Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.