Mali: Isplata 100 evra mladima od 16 do 29 godina – od 1. februara

Siniša fMali
FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je, obrazlažući Predlog zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, da će 1. februara početi isplata po 100 evra mladima.

„Zakon omogućava isplatu 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve državljane Srbije sa navršenih 16 do navršenih 29 godina. Ovo je deo programa da se umanje negativne posledice kovida-19, pandemije koja je izazvana koronavirusom i da pomognemo i ovu kategoriju građana Srbije“, rekao je Mali u Skupštini Srbije.

On je kazao da prijava za 100 evra počinje u subotu, 15. januara i završava se 30. januara.

„Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili“, rekao je Mali i naveo da će ovaj novac biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.

Mali je kazao da za pomoć od 100 evra mogu da se prijave svi oni koji „imaju navršenih 16 godina i navršenih 29 godina i to na dan objavljivanja ovog zakona“, dodavši da je proces prijavljivanja jednostavan.

„Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne“, rekao je Mali.

Mali je podsetio da će u petak, 14. januara na račune svih zdravstvenih radnika biti uplaćeno po 10.000 dinara, dok će penzioneri 10. februara dobiti po 20.000 dinara.

N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.