Mala Đulijana Čelić iz Preoca dobila kolica, darodavac iz Severne Mitrovice

FOTO: RTK2

Samo par sati nakon objavljivanja priče koju je izvorno pripremila ekipa RTK2 o teškom životu porodice Čelić iz Preoca i njihovoj osmogodišnjoj ćerki Đulijani, koja boluje od cerebralne paralize, našem portalu sinoć se javio donator kolica za malu Đulijanu. Insistirala je da ostane anonimna, naglasivši da je najvažnije to da se devojčici pomogne i da ona već poseduje kolica koja želi da pokloni. „Ružičasta su, za devojčice, i mislim da će joj se dopasti,“ rekla nam je. Povezali smo darodavca sa kolegama kanala na srpskom jeziku Radio televizije Kosovo koji su danas ponovo posetili Čeliće, preuzeli i uručili kolica i snimili novu priču. 

Vrlo emotivan trenutak, Đulijanina majka Nazira ne može da veruje da joj se jedna želja ostvarila. Neizmerno je zahvalna na ovom poklonu.

FOTO: RTK2

„Nisam znala da ćemo ovako brzo dobiti kolica. Hvala svima, ko nam je pomogo nek ga čuva Bog, nek im da zdravlje, da im se vrati za dobro,“ kroz suze radosnice kaže Nazira.

Konačno će osmogodišnja Đulijana moći da izađe iz kuće i da se nađe među svojim vršnjacima.

„Biće mi mnogo lakše, bar će moći da izađe na sunce, mogu da je izvedem napolje kad pada sneg, da vidi. Teško mi je da je vidim unutra ceo dan, ovako će izaći napolje, videće sve,“ rekla je Nazira.

FOTO: RTK2

Nazirina želja se ispunila i ne traži više, ali uverili smo se da članovi porodice Čelić nemaju dovoljno novca za Đulijanine lekove, pelene i hranu.

„Vidite kako je slatka, sad je dobro, kako je bila, ne mogu ni da je nosim, ne može da stoji, da razgovara, stalno je unutra, leži, ovako će bar da sedi,“ kaže Nazira.

FOTO: RTK2


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.