Magistralni put Leposavić – Priština zatvoren za saobraćaj usled odrona

Veća količina zemlje i kamenja obrušila se danas na deonici magistralnog puta Leposavić – Priština, kod mesta Lisice, oko 500 metara od mesta poznatog kao Dudin krš. Saobraćaj u obe trake je večeras u prekidu, ali se usmerava preko Kosovske Mitrovice. Put će do daljnjeg biti zatovren, a svakako noćas, usled opasnosti od daljeg odrona. Iz policije upozoravaju vozače da pažljivo voze onim deonicama koje su prohodne.

Ovo je za KoSSev potvrdio regionalni šef operative Kosovske policije za region Sever, Željko Bojić.

"Odron je nastao u rejonu Južne Mitrovice, oko 500 metara od Dudinog krša, u mestu 'Lisice'. Put će celu noć biti zatvoren, jer postoji opasnost od daljeg odrona. Patrola Kosovske policije za Sever dežura na delu puta kod mesta Rudare i saobraćaj preusmerava za Prištinu preko grada," rekao je Bojić, dodajući da se za više detalja obratimo predstavnicima policije u Južnoj Mitrovici.

KoSSev je večeras više puta pokušavao da stupi u kontakt sa portparolom Kosovske policije za region Južne Mitrovice, Avnijem Zahitijem, u čijem rejonu se obrušavanje i desilo, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Iz policije pretpostavljaju da je odron nastao usled kiše koja već nekoliko dana pada.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.