Magistralni put Leposavić – Priština delimično otvoren za saobraćaj

Magistralni put Leposavić – Priština, koji je sinoć i noćas u rejonu Južne Mitrovice bio blokiran kod mesta poznatom kao Lisice, usled odrona, prohodan je za saobraćaj u jednoj kolovoznoj traci, a vozila iz dva pravca policija propušta naizmenično. Iako se kamenje i zemlja koje su se juče obrušili na ovu deonicu puta – uklanjaju, put nije i dalje u potpunosti otvoren, usled rizika od mogućeg novog odrona, potvrdio je za KoSSev šef operative Kosovske policije za Sever Željko Bojić.

Veća količina zemlje i kamenja obrušila se juče na deonici magistralnog puta Leposavić – Priština, kod mesta Lisice, na oko 500 metara od mesta poznatog kao Dudin krš. Saobraćaj u obe trake je od sinoć bio u prekidu i  usmeravan je preko Kosovske Mitrovice. 

Iz policije pretpostavljaju da je odron nastao usled kiše koja je nekoliko dana padala. Kosovska Mitrovica je danas bez padavina.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.