Ljuštaku se predao, odveden u zatvor “Dubrava”

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Sami Ljuštaku, Ismet Hadža i Sahit Jašari su se noćas predali policiji, koja ih je prebacila u zatvor u Dubravi. Predaja je nastupila pošto su timovi odbrane i članovi porodica okrivljenih pregovarali sa pravosudnim institucijama – EULEX-om, kosovskom policijom i zatvorskom službom. Sin Sami Ljuštakua je rekao da im je ispunjen uslov da se suđenje pripadnicima ”Dreničke grupe” ne održava u severnom delu Mitrovice, prenosi štampa u Prištini.

Trojica pripadnika ”Dreničke grupe” su nekoliko minita posle ponoći krenula put zatvora “Dubrava”.

Pregovori o ispunjavanju njihovih uslova su trajali tri dana za redom a za to vreme je bilo nejasno da li se optuženi nalaze u Kliničkom centru, jer ni pooliciji, ni lekarima njihove pristalice nisu dozvoljavale da uđu u sobe, u kojima su se nalazili.

Prvo ročište za ”Dreničku grupu”, optuženu za ratne zločine na Kosovu, je održano u četvrtak u sudu u severnom delu Mitrovice bez Ljuštakua, Hadže i Jašarija.

Predsednik sudskog veća za ovaj slučaj Darius Silicki, je naredio da se svi pritvoreni iz ovog slučaja uhapse i drže u zatvoru “Dubrava”, a policija je u poslepodnevnim satima izdala nalog za hapšenje.

Trojica pripadnika Dreničke grupe, predvodjena Ljuštakuom, inače predsednikom opštine Srbica, su iz bolničkog pritvora pobegla pre tri dana, nezadovoljna što će glavno sudsko ročište po optužbama za ratne zločine dok sub ii pripadnici OVK, biti organizovano u Osnovnom sudu u severnom delu Mitrovice.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.