Ljubomir Marić imenovan za pomoćnika direktora Kancelarije za KiM

Vlada Srbije je, na današnjoj sednici, imenovala Ljubomira Marića za pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, javile su Novosti. Ovu vest je Tanjugu u međuvremenu potvrdila i Kancelarija za KiM. Marić će se baviti formiranjem Zajednice srpskih opština i koordiniranjem lokalnih samouprava na Kosovu, navode Novosti.

Marić je, inače kao kadar SNS-a, od 2014. do decembra 2016. bio ministar administracije lokalne samouprave u Vladi Kosova. On je, međutim, prošle godine smenjen na predlog, kako je tada saopšteno iz ove vlade, liste Srpska, a na njegovo mesto imenovana Mirjana Jevtić iz redova Pokreta socijalista, koja je potom podnela ostavku. 

Upravo je Marićeva smena izazvala u javnosti vidljivu podelu unutar Srpske, a međusobne optužbe saopštenjima za javnost članova liste trajale su danima. O tome čitajte na našoj podstranici "Sukob u Srpskoj"

Marić je ranije bio i koordinator Upravljačkog tima za formiranje Zajednice srpskih opština, kao i jedini ministar u kosovskoj vladi sa Severa KiM-a.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.