Ljimaj skeptičan po pitanju članstva Kosova u INTERPOL-u

Zamenik premijera Kosova i lider Inicijative Nisma Fatmir Ljimaj
Zamenik premijera Kosova i lider Inicijative Nisma Fatmir Ljimaj, Foto: RTK2

Zamenik premijera Kosova i lider Inicijative Nisma Fatmir Ljimaj izjavio je juče u intervjuu za RTV Dukađini da je skeptičan po pitanju članstva Kosova u INTERPOL-u, prenosi Telegrafi.

„Skeptičan sam. Radimo na ovome, ali to nije lako… Treba nam veliki broj glasova. To takođe zavisi od lobiranja naših partnera, ali postoji lobiranje protiv članstva Kosova i može se smanjiti na nekoliko glasova,“ rekao je Ljimaj.

KoSSev

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović nedavno je izjavio da će Srbija iskoristiti pravne, policijske i političke argumente kako bi sprečila ulazak Kosova u INTERPOL. Stefanović je tada za televiziju Prva rekao da je poslao pismo svim državama članicama INTERPOL-a, kao i da će se on i njegovi saradnici sastati sa državnim zvaničnicima o tome da ne prihvate članstvo Kosova.

Upitan da prokomentariše liberalizaciju viznog režima, Ljimaj je rekao da je Kosovo ispunilo sve uslove.

„Nepravedno je da Srbija, Crna Gora, Albanija i Makedonija dobiju liberalizaciju viznog režima, a mi smo i dalje izolovani … Država Kosovo ne može se drugačije tretirati od drugih zemalja Balkana,“ rekao je on.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.