Ljimaj: NISMA i LDK postigli koalicioni sporazum

Fatmir Ljimaj
Foto: KoSSev

Lider Socijaldemokratske inicijative NISMA, Fatmir Ljimaj, potpisao je sporazum sa LDK o zajedničkoj vladi, prenosi prištinska Koha.

Ljimaj je kazao da će njegova inicijativa voditi dva ministarstva i imati jednog zamenika premijera, međutim nije naveo imena.

Detalji sporazuma biće objavljeni danas kasnije tokom dana, dodao je Ljimaj.

Sa druge strane, lider LDK Isa Mustafa, neposredno pred ovaj sastanak je kazao da neće poslati ime mandatara, odnosno Avdulaha Hotija kosovskom predsedniku dok ne postigne dogovor sa svim strankama sa kojima se pravi koalicija.

Za AKR je naglasio da će biti deo nove vlade, kako je dogovoreno sa njenim liderom, Bedžetom Pacolijem.

Inače, Mustafa je stigao u Skupštinu Kosova da potpiše koalicioni sporazum sa Socijaldemokratskom inicijativom Fatmira Limaja, prethodno kazavši da je dogovor postignut u sredu, i ne preciziravši sadržaj sporazuma.

Na pitanje može li se sednica Skupštine održati radi glasanja o novoj vladi ovog vikenda, Mustafa je rekao da ne može da kaže.

LDK i AAK u sredu su potpisali koalicioni sporazum, gde će stranka Ramuša Haradinaja imati četiri ministra i mesto prvog potpredsednika vlade.

LDK je takođe postigla koalicioni sporazum sa Srpskom listom.

O tome čitajte više u:

Hoti: Postignut dogovor sa Srpskom listom, uskoro i sa drugimaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.