Ljajmi: Srpska lista najavljuje prekid sporazuma sa koalicijom PAN

Entuzijazam u koalicionom kampu PAN-a nakon potpisivanja sporazuma sa AKR-om izbledeo je samo nekoliko sati nakon zvaničnog potpisivanja u vili Bedžeta Pacollija, u Ajvaliji.

Prištinski Lajmi javlja da su iz Srpske liste protiv glasanja vlade na čelu sa predsednikom AAK-a, Ramušom Haradinajem.

KoSSev – Kurti: Skupština i Vlada Kosova ostavljene "Vučićevoj ruci" sada

Formiranje kosovskih institucija sada zavisi od predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, smatra lider Samoopredeljenja, Aljbin Kurti.

"Posle sinoćnjeg sporazuma, konstituisanje kosovske skupštine i formiranje vlade ostavljeno je Vučićevoj ruci," napisao je Kurti na svojoj Fejsbuk stranici. 

"Država nije stolica. Država ima stolicu. Ali ima i stolica bez države, stolica na štetu države. Vlast koja zavisi od Srbije ubija nezavisnost države," napisao je, takođe. 

"Razlog je broj odvojenih ministarstava za našu listu. U preliminarnom sporazumu, pregovaralo se i o Ministarstvu poljoprivrede, ali je ovo ministarstvo sada dodeljeno partiji AKR," kažu izvori za Lajmi.net.

U međuvremenu, Srpska lista će se konsultovati sa Beogradom, ali kako navodi Lajmi, postoji duh za povlačenje iz sporazuma.

Kosovo24sati/Lajmi.net

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.