Lešak: Otkrivena laboratorija opremljena za uzgoj narkotika; Četvrta na Severu ove godine

FOTO: Kosovska policija

Opremljenu laboratoriju spremnu za preradu kanabisa, otkrila je i uništila Kosovska policija jutros u Lešku u opštini Leposavić. Osumnjičeni je u bekstvu, u objektu nije bilo narkotika, a kompletna oprema u vrednosti više stotina hiljada evra je zaplenjena, saopšteno je iz KP.

„Kosovska policija uništila je danas laboratoriju spremnu za početak prerade opojnih supstanci u Lešku kod Leposavića, koja je imala svu opremu za preradu opojnih supstanci, sastavljenu i spremnu za upotrebu“, inicijalno je na Fejsbuku saopštio kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja (Xhelal Sveçla).

Kako je precizirao, vrednost pronađene i oduzete opreme je oko 250.000 evra.

U zasebnom saopštenju, o akciji u Lešku oglasila se potom i Kosovska policija, navodeći da je kontrola objekta u ovom selu u opštini Leposavić, izvršena zbog prethodnih sumnji da se u njemu gaji opojna supstanca kanabis.

„Oko 10.10 časova, tokom kontrole sumnjivog objekta na dva sprata u Lešku, pronađena je oprema za uzgoj kanabisa vredna više stotina hiljada evra“, naveli su iz KP, potvrdivši da je laboratorija bila spremna za početak sadnje i da su nedostajale samo još biljke.

Kompletna pronađena oprema, po nalogu tužioca, je odmah oduzeta.

Iz KP preciziraju da je osumnjičeni muškarac sa inicijalima G.J, koji je istovremeno i vlasnik objekta u kom je otkrivena opremljena laboratorija, te da je on u bekstvu.

Policija nastavlja sa istragom.

Ovo je četvrta otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika na Severu samo od početka ove godine, a nakon onih otkrivenih u severnom delu Mitrovice, Zvečanu i Banjskoj. 

O tome se podsetite u: 

Nova laboratorija narkotika na Severu, ovaj put kod Banjske

Uništena laboratorija narkotika u Zvečanu, zaplenjeno 2,000 stabljika kanabisa

K.Mitrovica: Otkrivena laboratorija za proizvodnju droge, uhapšeno dvoje

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.