Lešak dobio novo obdanište i renoviranu ambulantu

Stanovnicima Leška, na krajnjem Severu Kosova i Metohije, danas je zvanično predato na korišćenje novoizgrađeno obdanište i renovirana zgrada ambulante. Projekti izgradnje i rekonstrukcije objekata, čija je vrednost gotovo milion evra, finansirani su sredstvima iz kosovskog Fonda za razvoj Severa. Specijalni izaslanik Evropske unije na Kosovu, Samuel Žbogar, uručio je u Lešku ključeve obdaništa i ambulante gradonačelniku Leposavića, Draganu Jablanoviću.

Žbogar: "Poenta naše podrške normalizacija odnosa između Kosova i Srbije, Beograda i Prištine, Srba i Albanaca"

"Drago mi je da, kao Evropska unija, možemo da pokažemo ljudima, ovde u Leposaviću – da nas brinu problemi koje ljudi imaju. Da pokažemo da nastavljamo da tražimo rešenja i da poboljšavamo infrastrukturu, kao i da dajemo različite grantove – od poljoprivrede, do civilnog društva, preko malih i srednjih preduzeća," rekao je Žbogar u Lešku.

On je dodao da je opštini Leposavić iz Fonda za razvoj Severa dodeljeno oko milion evra za različite projekte, kao i da je Kancelarija EU i dalje spremna za saradnju i zajedničke projekte.

"Mislim da je tu cela poenta naše podrške normalizacija odnosa između Kosova i Srbije, Beograda i Prištine, Srba i Albanaca, kako bi videli da mogu da žive bolje tamo gde su rođeni i tamo gde žele da ostanu," zaključio je Žbogar.

Jablanović: Dugo smo bili izolovani, sada je vreme da sa građanima osetimo plodove našeg rada

Sa druge strane, gradonačelnik Leposavića, Dragan Jablanović, istakao je da dan kada je njegova opština dobila dva nova objekta "izuzetno lep za građane opštine Leposavić, a i šire."

"Ovo je jedan izuzetno lep dan za građane opštine Leposavić, a i šire, rekao bih. Konačno, ušli smo u period kada se dešavaju lepše stvari. Otvaraju se novi objekti, rade se infrastrukturni radovi. Građanima se podiže standard. To je ono što smo tražili. Dugo smo bili izolovani, sada je vreme da mi sa građanima osetimo plodove našeg rada," kazao je Jablanović.

"Krenuli smo u jednu veliki izgradnju Leposavića, u jedno veliko gradilište, što Leposavić nikada nije bio u svojoj istoriji. Nadam se da ćemo da nastavimo ovako i da ćemo da imamo podršku građana, jer sve ovo radimo u interesu građana," dodao je on, takođe.

Jablanović se istovremeno zahvalio Evropskoj uniji, odnosno Žbogaru koji je, kako je kazao, imao razumevanja za njih, te su u opštinu Leposavić uložena "ogromna sredstva".

Samuel Žbogar je pre primopredaje ključeva obdaništa i ambulante prisustvovao i polaganju kamena temeljca za izgradnju pijace u Leposaviću.

Obilasku renoviranog i novoizgrađenog objekta u Lešku prisustvovao je i nekadašnji predsednik Srpske liste i sadašnji državni sekretar pri ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, Aleksandar Jablanović, kao i predsednik liste "Srpska", Slavko Simić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.