Leposavić: Sa kapuljačama na aktiviste PKS?

Grupa između deset i petnaest lica sa kapuljačama na glavama napala je sinoć posle ponoći u Leposaviću četvoro aktivista Partije kosovskih Srba – ovo je informacija koju je KoSSev danas dobio u direkciji Kosovske policije za Sever, a koja se zasniva na izjavama lica koja su navodno napadnuta. Aktivisti su zadobili povrede, ali se i za ovo Kosovska policija poziva na izjave samih žrtava. Incident su policiji u Leposaviću jutros prijavili simpatizeri stranke Dragana Jablanovića, a nakon što je policija od njih zatražila da u policijsku stanicu dođu nakon "otrežnjenja", s obzirom na to da su sinoć, kako u Direkciji Sever navode, bili "u alkoholisanom stanju". Policija istovremeno nije navela nikakve detalje o navodnim počiniocima, a tužilac je utvrdio da u ovom incidentu "nema elemenata krivičnog dela", već da se radi o "prekršaju". Partija Kosovskih Srba za ovaj "napad" okrivila je Srpsku listu, iz koje do objavljivanja ove vesti nije bilo odgovora. 

17:04 – Srpska lista Leposavić: PKS pokušava da plasira neistine

Na Fejsbuk stranici "Srpska lista Leposavić" objavljeno je saopštenje. Iako nije neposredno navedeno da se reakcija tiče jutrošnjih optužbi Partije kosovskih Srba o navodnom napadu na njihove aktiviste, ističu da PKS "pokušava da plasira neistine u javnost". Iznoseći niz optužbi na račun ove stranke, dodaju i da PKS istovremeno pokušava da "izazove tenzije i podelu među Srbima na Kosmetu". Saopštenje pročitajte OVDE

Juče je oko 2:20, u policijsku stanicu u Leposaviću, došlo četiri aktivista Partije kosovskih Srba i prijavilo da su noćas oko petnaest minuta posle ponoći napadnuti ispred kafe bara "Džez" u ovom mestu, navode u pisanoj izjavi za KoSSev u direkciji KP-a Sever.

Aktivisti Jablanovićeve stranke su u ovaj kafić došli oko 22 i 30 nakon što su prethodno lepili predizborne plakate PKS-a.

"Po njihovim rečima, po izlasku iz cafe bara 'Džez' sačekala ih je grupa od 10-15 lica sa kapuljačama na glavama i napala ih, pri čemu su oni zadobili povrede," navode u policiji.

Policija je, međutim, odmah izvršila "fotografisanje lica i alkotestiranje (žalioca prim.red.), a pošto su "bili pod dejstvom alkohola" rečeno im je da po "otrežnjenju" dođu u policijsku stanicu i daju izjave.

Detaljnije o kosovskim  lokalnim izborima pratite na našoj tematskoj stranici​ "Lokalni izbori na Kosovu 2017."

"Alkotestiranjem je utvrđeno da je troje lica imalo alkohol u dahu dok četvrto lice nije imalo," – navode takođe iz KP-a.

O navodnom incidentu u Leposaviću prva se oglasila Partija kosovskih Srba i to saopštenjem, jutros dostavljenom medijima.

Tvrde da su aktivisti Srpske liste "fizički nasrnuli" na aktiviste Partije kosovskih Srba. S druge strane, Kosovsku policiju optužili su da od nje "očekuju da će aktivno raditi na zataškavanju ovog slučaja, kao i u mnogim slučajevima ranije".

Navode smo pokušali i ovog puta da proverimo u samoj Srpskoj listi. Šef službe Srpske liste za saradnju sa medijima i civilnim društvom, koji je istovremeno i poslanik u parlamentu "Republike Kosovo", kao i dosadašnji predsednik Nadzornog odbora Mreže Most u sistemu Republike Srbije – Igor Simić, ni danas nam se nije javljao na telefon, odnosno bio je nedostupan. Uputili smo mu i molbu i pisanim putem da komentariše navode PKS-a. Do objavljivanja ove vesti odgovor nije stigao.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.