Izgorela kuća u selu Kaljin kod Leposavića, komšije spasile nepokretnu osobu

U selu Kaljin u opštini Leposavić danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su nepokretnu stariju osobu izneli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.

Kosovska policija obaveštena je danas nešto posle 11:00 da je u selu Kaljin izbio požar na porodičnoj kući vlasnika H. I. uz zahtev da se pošalje vatrogasna jedinica, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Vatrogasne jedinice su izašle na teren i ustanovile da je požarom zahvaćen veći deo kuće, navodi Radović.

Prema prvim saznanjima, uzrok požara su najverovatnije loše električne instalacije. Na teren je izašao i protivpožarni inspektor.

Pričinjena je velika materijalna šteta, dok povređenih nije bilo, preneo je Radović prva saznanja Kosovske policije o požaru u Kaljinu.

Ismet Islamović, direktor Kancelarije za zajednice i povratak u opštini Leposavić koji je i rodom iz Kaljina, u izjavi za KoSSev potvrdio je da je cela kuća izgorela.

„Kuća je totalno izgorela, sve što su imali unutra sve je izgorelo i dokumenta i frižider i šporet i sve živo, samo ono što je čovek imao na sebi, to je ostalo“, kazao je Islamović.

Navodi da je, u trenutku izbijanja požara, u kući bila majka vlasnika koja je nepokretna.

Kako dodaje, komšije su je iznele je kroz prozor kuće u plamenu.

„Vlasnik kuće nije biio tu, ni supruga, komšije su videle da se puši kuća i dotrčale su i iznele je kroz prozor. Još samo ta jedna soba nije bila zahvaćena (vatrom), inače, bila bi katastrofa“, poručuje

Islamović je potvrdio za KoSSev da je u međuvremenu razgovarao sa gradonačelnikom opštine Leposavić, Zoranom Todićem, kako bi se pronašao način da se pomogne porodici koja je ostala bez krova nad glavom.

U mešovitom selu Kaljin u opštini Leposavić živi oko 30 srpskih i bošnjačkih porodica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.