Leposavić: Doček pravoslavne Nove godine uz Crvenu jabuku

Nova godina po julijanskom kalendaru proslavlja se sutra veče. U većim sredinama na Kosovu i Metohiji, organizovan je doček. Na Severu KiM-a, u Leposaviću, građani će pravoslavnu Novu godinu, poznatu i kao srpska Nova godina dočekati uz poznati rok sastav "Crvena jabuka". Kao predgrupa nastupiće "Anno Domini", a posetioce će moći da se vesele i uz trubače.

"Doček će biti organizovan uz tradicionalno kuvanu rakiju, kuvano vino i bika na ražnju, a u ponoć sledi vatromet", kaže u izjavi za KoSSev Dušan Milanović predstavnik Saveta mladih iz Leposavića koji je, zajedno sa opštinom Leposavić, organizator koncerta.

Koncert Crvene jabuke počinje u 22 časa ispred zgrade Skupštine opštine Leposavić, a nakon njihovog nastupa, scenu će preuzeti trubački orkestar.

"Najavljen je veliki broj gostiju iz okolnih mesta, kao i građana Leposavića, pa je Savet mladih insistirao da program bude nastavljen i posle koncerta Crvene jabuke, a rukovodstvo opštine Leposavić podržalo je inicijativu," dodaje Milanović. 

Ujedno poziva sve da Novu godinu po julijanskom kalendaru dočekaju uz Crvenu jabuku, u Leposaviću, uz poruku:

"Podrudićemo se da budemo dobri domaćini."
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.