Lekar Agoli: Katastrofalna situacija u Mitrovici me naterala da se kandidujem za gradonačelnika

Izvor: Koha (Tekst je preveden sa albanskog; sinoćnje izdanje)

Armend Agoli (Agolli), kandidat LDK za gradonačelnika Mitrovice na oktobarskim lokalnim izborima, rekao je da je odlučio da se kandiduje za gradonačelnika ovog grada zbog „katastrofalnog stanja upravljanja do sada“.

U emisiji „Interaktiv“ na KTV, Agoli je pokazao zašto je odlučio da iz zdravstva uđe u politiku.

„Ima lekara koji su probali ovo putovanje, ali ja sam posebno povezan sa Mitrovicom. Katastrofalna situacija u upravljanju Mitrovicom naterala me je danas da pređem na upravljanje tom situacijom. Mislio sam da je situacija u Mitrovici loša, ali da je tako loša na svakom polju, sada sam to video u kontaktu sa građanima i video sam da je situacija na svakom polju, počevši od zdravstvenog stanja koje poznajem, saobraćaja – katastrofa, upravljanje raznim opštinskim uslugama – situacija je haotična“, rekao je on.

U poslednja dva mandata gradonačelnik Mitrovice bio je Agim Bahtiri. Ponovo će se kandidovati, ali sada u redovima Pokreta Samoopredeljenje.

Kandidat Demokratskog saveza Kosova za gradonačelnika Mitrovice Armend Agoli rekao je da su njegova dva protivkandidata na lokalnim izborima, Agim Bahtiri iz LVV i Bedri Hamza iz PDK, zakazali sa radom za ovu opštinu.

Prema njegovim rečima, izbor Samoopredeljenja da se kandiduje sa Bahtirijem, koji traži treći mandat gradonačelnika Mitrovice, bio je čudan potez.

„Čak i da je najbolji, po treći put mora da se promeni sa drugim kandidatom. Ali očigledno ih je ucenjivao i nisu imali drugog izbora nego da ga kandiduju. Oni sami to znaju, izjavio je u emisiji „Interaktiv“.

Prema njegovim rečima, drugi protivnik PDK, Bedri Hamza, takođe nije uspeo u radu za Mitrovicu.

„Znam Bedrija dok je bio ministar finansija. I Bedri i Agim su dokaz da nisu uspeli. I on je imao priliku, jer je bio ministar i guverner i svojim projektima je mogao da je razvije. Danas je potrebno tri sata do Mitrovice. PDK je predvodio Mitrovicu. Oni su to koristili dok su bili na vlasti, rekavši da ćemo se ujediniti i spasiti Mitrovicu, ali samo kao kartu da pobede“, nastavio je Agoli.

Izražavajući uverenje o pobedi na izborima 17. oktobra, Agoli je rekao da „nakon pobede, samo korumpirani ljudi i oni koji su loše upravljali imaće crveni karton za saradnju“.

Obavezao se da će se fokusirati na zdravstvo i obrazovanje, istovremeno obećavajući digitalizaciju sistema.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.