LDK ozvaničila deset kandidata za gradonačelnike

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Demokratska liga Kosova (LDK) ozvaničila je svoje kandidate za gradonačelnike u 10 kosovskih opština na lokalnim izborima zakazanim za 17. oktobar.

„Pored formalizacije kandidatura, predsedništvo LDK donelo je odluku i o formiranju svih izbornih štabova ogranaka i podgrana u cilju bolje organizacije ovog procesa“, navodi se u saopštenju LDK.

Na jučerašnjem sastanku, predsedništvo LDK odlučilo je da za gradonačelnika Gnjilana kandiduje Lutfija (Lutfi) Hazirija.

Anton Kuni, kandidovan je za gradonačelnika Prizrena, a za opštinu Istok kandidat je Iljir (Ilir) Ferati.

Predsedništvo ove stranke, kao kandidata za gradonačelnicu Dečana, opredelilo je Hirie (Hyrie) Dobrunaj, a za Orahovac – Burima Krasnićija (Krasniqi).

Besima Hotija kao kandidata za gradonačelnika Kline, a Bajruša (Bajrush) Hotija za opštinu Mališevo.

Najzad, kandidati LDK za gradonačelnike Dragaša, Kamenice i Junika su: Bedžet Dželadini (Bexhet Xheladini), Jeton Bikaj (Biqkaj) i Ruždi Šehu (Ruzhdi Shehu).

Predsedništvo ove stranke prethodno je ozvaničilo i kandidate za još osam opština na Kosovu, a za gradonačelnika Prištine kandidovan je Perparim Rama.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.