Lazović: SNS smatram političkim inspiratorom ubistva Olivera Ivanovića

FOTO: KoSSev

Šef poslaničke grupe Ne davimo Beograd u Skupštini Srbije, Radomir Lazović, kazao je juče u intervjuu za dnevnu novinu Nova da Srpsku naprednu stranku smatra političkim inspiratorom ubistva Olivera Ivanovića.

Odgovarajući na pitanje da prokomentariše to što je Milan Radoičić kojeg prištinske vlasti povezuju s ubistvom Olivera Ivanovića, bio na balkonu Skupštine Srbije tokom sednice o Kosovu i Metohiji, Lazović kaže:

„Nama je bilo najvažnije da ukažemo na životne probleme ljudi na Kosovu, a organizovani kriminal je jedan od njih. Za mene je prisustvo Radoičića po svemu bila neprijatna scena, a društvo mu je, pored Rakića, pravila Suzana Vasiljević, najbliža saradnica Aleksandra Vučića. Smatram da je to poruka da je Vučić u svemu uz Radoičića“.

On dodaje i da ne zna tačno koja je njegova uloga u ubistvu bila, ali da smatra da je „SNS bio inspirator tog zločina“.

„Dok se ne završi istraga ne znam koja je tačno njegova uloga bila u ubistvu Olivera Ivanovića, ali svakako smatram Srpsku naprednu stranku političkim inspiratorima ovog zločina. Oni se četiri godine prave da ne mogu da utvrde ko je platio onu užasnu kampanju mržnje na TV Pink u kojoj je satanizovan Ivanović. Da žele da se počinilac istera na čistac, krenuli bi od toga“, poručio je Lazović.

Nova.rsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.