Lažna dojava o bombi i na aerodromu u Prištini

FOTO: KoSSev

Na meti dojavljivača o lažnim bombama, na Kosovu se danas, pored srpskih osnovnih škola, našao i aerodrom u Prištini.

Prvo je Kosovska policija danas kasno popodne potvrdila da je preko službe za medije „Međunarodnog aerodroma Adem Jašari“ dobila dojavu o eksplozivnoj napravi na aerodromu.

Nakon što su izvršili evakuaciju putnika, potom proveru i pretragu sa timovima za uklanjanje eksploziva, uključujući i jedinicu K9, koja koristi pse tragače, potvrdili su potom, da se radi o lažnoj dojavi.

Rad na aerodromu je rano večeras normalizovan i putnici su nastavili putovanja.

U više osnovnih škola na Kosovu, koje rade u sistemu Republike Srbije, ovog jutra stigle su, ispostaviće se, lažne dojave o podmetnutim bombama. Kako su stigle neposredno pred početak jutarnje nastave – oko 7 sati, deca su vraćena kućama. Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je dojavu o bombi dobila svaka od 71 osnovnih škola koliko ih je ukupno koje na Kosovu rade u sistemu Republike Srbije. Iz Kosovske policije potvrdili su zaKoSSev da su dojave stigle skoro svim osnovnim školama na Severu Kosova, kao i u više opština gnjilanskog regiona. Srpsko Ministarstvo prosvete oglasilo se u međuvremenu navodeći da su mejlove dobile škole sa područja 12 školskih uprava širom Srbije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.