Laplje selo: Kozarev dodeljuje motokultivatore povratnicima

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Dušan Kozarev, dodeliće sutra u Lapljem Selu 26 motokultivatora sa prikolicom, frezom, ili kosačicom – povratnicima poljoprivrednicima iz Novog Brda, Kosovske Kamenice, Gnjilana, Orahovca i Prištine. Donacije će biti dodeljene u 12 časova, u sportskoj sali u Lapljem Selu. 

Kako navode iz Kancelarije za KiM, ova donacija je obezbeđena u okviru nastavka sprovođenja politike podsticanja procesa održivog povratka i realizacije sufinansiranja projekta IPA 2012 – "Podrška unapređenju životnih uslova povratnika i zatvaranju kolektivnih centara".

U prethodnoj fazi ovog projekta, tokom protekle godine, kako podsećaju iz ove kancelarije, dodeljena je pomoć povratnicima u opštinama Peć, Istok, Klina, Uroševac i Gora, u vidu 50 poljoprivrednih mašina i opreme, a u decembru 2015. godine povratnicima i interno raseljenim licima iz Novog Brda, Kosovske Kamenice, Gnjilana, Orahovca i Prištine uručeno je 15 plastenika i 10 kazana za rakiju.

Kako je ranije najavljeno, Kozarev će danas boraviti u selu Banje, u opštini Srbica, gde će meštanki ovog sela – Ljubinki Kovačević uručiti donaciju u vidu veš mašinu – koju su obezbedili ova kancelarija i opština Zubin Potok.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.