Kvinta Prištini: Podržavanjem Specijalnog suda imate podršku saveznika Kosova

"Pozdravljamo nedavne izjave kosovskih političkih lidera koji se obavezuju da napuste napore za ukidanje Specijalizovanih veća," ovako se danas oglasila Kvinta. Očekuje da će oni "poštovati svoju reč" i da će sve kosovske institucije "poštovati ovu posvećenost". Najviši zvaničnici iz Prištine nedavno su izjavili da je Specijalni sud "nepravda, ali obaveza" i da on neće biti ukinut.

"Samo podržavajući vladavinu prava i osiguravanjem pravde za sve žrtve, Kosovo može potvrditi svoju zrelost kao država i spremnost da se u potpunosti integriše u Evropu i međunarodnu zajednicu," navode iz ambasada SAD-a, Nemačke, Francuske, Velike Britanije i Italije u Prištini. 

"Podržavanjem Specijalizovanih veća omogući će se nastavak podrške najbližih prijatelja i saveznika Kosova dok slavimo mnoga dostignuća u deceniji od nezavisnosti," navela je, takođe, Kvinta u zajedničkom saopštenju za medije.

O inicijativi poslanika Skupštine Kosova za ukidanje Zakona o Specijalnom sudu pokrenutoj krajem 2017., o reakcijama nakon nje, kao i o nedavnoj promeni stava najviših zvaničnika iz Prištine u vezi sa ovom inicijativom čitajte na našoj tematskoj stranici  "Specijalni sud za Kosovo".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.