Kurti se zahvalio Hrvatskoj: Kosovo će uvek imati otvorena srca i vrata

FOTO: Vlada Kosova

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Premijer Kosova Aljbin Kurti uputio je zahvalnicu hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću za pomoć pruženu povređenima u Hrvatskoj.

Kurti je u saopštenju za javnost izjavio da je brz odgovor hrvatskih vlasti pokazao najviše vrednosti „i velikodušan duh hrvatskog naroda“.

„Vaše nesebično opredeljenje i obaveza institucija vaše države da pruže svu potrebnu brigu našim sunarodnicima duboko je dirnulo naša srca. Narod i Vlada Republike Kosovo nikada neće zaboraviti ovaj čin humanosti i solidarnosti sa našom tragedijom. S najvećim poštovanjem, uveravamo vas da će Republika Kosovo uvek imati otvorena srca i vrata za prijatelje poput vas“, kaže se u saopštenju.

U nedelju se navršava nedelju dana od tragične nesreće u hrvatskom Slavonskom Brodu, u kojoj je 10 sunarodnika izgubilo živote, a više od 40 je povređeno. Hrvatske vlasti pružile su veliku pomoć u lečenju povređenih.

KoSSev: Sinoć je i zgrada kosovske vlade bila obojena u hrvatsku zastavu u znak zahvalnosti, a prethodnih dana sa Kosova su se Hrvatskoj zahvaljivali i drugi kosovski zvničnici i političari.

Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je u intervjuu za „Albanian Post“ ranije da Hrvatska i Kosovo u nesrećama deluju zajedno: „U nesrećama i stojimo i delujemo zajedno. To smo pokazali, ne samo u ovoj neprilici, već i u ranijim kriznim situacijama i pretnjama u proteklih trideset godina“.

Osmani, Kurti i Konjufca u Đakovici izrazili saučešće porodici poginulih u nesreći u Hrvatskoj

Četiri velike nesreće autobusa sa Kosova

Kosovski mediji uživo: Stigao avion sa preživelima iz nesreće kod Slavonskog BrodaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.