Kurti posetio prelaz Kapija, optužio Srbiju za nepoštovanje sporazuma iz 2011.

FOTO: Fejsbuk/Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti, posetio je danas prelaz Kapija, koji se nalazi između opština Kamenica i Medveđa.

Kurti je na prelaz otišao zajedno sa predsednikom opštine Kamenica Kadrijem Rahimajem, a dočekali su ga službenici Kosovske policije Haki Leci i Fadilj (Fadil) Imeri.

Kosovski premijer je ujedno tokom ove posete, optužio Srbiju za nepoštovanje sporazuma o integrisanom upravljanju granicom iz 2011. godine.

„Drugog decembra 2011. godine, potpisan je Briselski sporazum o integrisanom upravljanju granicom, koji Srbija još uvek ne primenjuje“, naveo je Kurti u objavi na Fejsbuku.

Sa druge strane, kosovski premijer je naveo da „Srbija odbija da izgradi sličnu policijsku kabinu koja služi za kontrolu službenog prolaska građana“, te uz priloženu fotografiju, naglasio da je na sredini puta postavljena barikada sa panjevima.

„A sa obe strane granice je isto selo Svirce. Ova granica bez prelaza je podelila članove istih porodica koji su prinuđeni da putuju preko 15 kilometara do Mutivoda da bi prešli na drugu stranu“, napisao je Kurti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.