Kurti: PDK i Srpska lista imaju zajedničku politiku – poklanjanje Severa Srbiji

Aljbin Kurti
Foto: Fejsbuk stranica Lëvizja VETËVENDOSJE!

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Pokret Samoopredeljenje održao je sednicu Glavnog odbora. U njegovom obraćanju prisutnima, lider ove partije, Albin Kurti, govorio je u vezi sa izborima na Severu koji će se održati 19 maja.

On je rekao da građani severa imaju dva izbora, Srpsku listu i PDK, ili – Samoopredeljenje.

Prema Kurtijevom mišljenju, Srpska lista i PDK se ne takmiče sa jednim zajedničkim kandidatom ali imaju zajedničke politike.

On je rekao da je politika PDK poklanjanje Severa Srbiji, prenosi Koha.

„Dana 19. maja održaće se delimični izbori u opštinama na Severu. Ovi izbori su vrlo važni i imamo samo dve alternative, Srpsku listu i PDK ili Samoopredeljenje. Srpska Lista i PDK nemaju zajedničkog kandidata,  ali imaju zajedničke politike“, rekao je on, dodajući da je jedina alternativa za Albance, Bošnjake, Turke i Srbe – Pokret Samoopredeljenje.

On je dalje rekao da premijer Haradinaj stoji pri odluci o taksama ne zato što želi, već zato što se plaši da će izgubiti vlast.

On je rekao da je Haradinaj predao Kosovo kada je prihvatio grešku Murata Mehe (prim. Red predsedavajući Komisije za demarkaciju sa Crnom Gorom).

„Srbija troši za vojsku više nego svih pet država Balkana. Međutim, naše vođe ne traže više od vizne liberalizacije. Bolno je što sve vođe iznose zahtev za liberalizaciju, neka to čini samo ministarka integracija, tako će lagati samo jedan od njih“, dodao je on.

Ova Vlada, prema Kurtijevom mišljenju, je povećala korupciju, a zajedno sa tim i javni dug.

On kaže da privredu zemlje vode kompanije na vlasti.

„Kosovo ima privredna preduzeća ali nema privrednu ekonomiju. Kosovska privreda je kao kompanija koja je u vlasništvu vlasti, a na čelu vlasti su kompanije kao Devoli. Ova vlada nije povećala samo korupciju već i državni dug koji je prešao 1 milijardu evra“, rekao je on.

„Ova vlada donosi cveće ali ne i plodove, tačnije po neki cvet građanima, a plodove članovima porodice. Lopovi su se sjedinili u PAN-u, psuju se danju i noću ali sede zajedno zato što su na bezbednom“, dodao je on.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.