Kurti: Neće biti referenduma Srbije na teritoriji Kosova

Aljbin Kurti
FOTO: KoSSev

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, izjavio je danas da „Kosovo neće da dozvoli održavanje referenduma Srbije na svojoj teritoriji“ dok je, govoreći o dijalogu, kazao da „pregovarački proces u Briselu nije bio beskorisan“, iako su održana samo dva sastanka na visokom nivou.

„Postigli smo dogovor o reciprocitetu za registarske tablice. Ne samo da smo počeli od važne tačke, već je to prihvaćeno u Briselu. Verujem da je to dobro realizovano. Za pravno-obavezujući sporazum Srbija mora neuporedivo više da se promeni“, dodao je Kurti na konferenciji za novinare.

On je u superlativu govorio o rezultatima vlade tokom ove godine i pohvalio je upravljanje pandemijom i ekonomski razvoj.

Prema njegovim rečima, trenutno je vakcinisano preko 60 odsto građana starijih od 18 godina.

Što se tiče ekonomskog razvoja, on je rekao da je rast dvocifren, uz povećanje prihoda i smanjenje državnih rashoda, dok je ove godine otvoreno više od 10 hiljada radnih mesta.

Kurti se zahvalio Albaniji što je Kosovu obezbedila struju za novogodišnje praznike.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.