"Kumanovo se sprema na Kosovu"

Tužilac specijalnog tužilaštva Kosova, Ali Redža, izjavio je da bi događaji identični kao u Kumanovu mogli da se ponove na Kosovu.

''Sličan slučaj kao u Kumanovu se sprema na Kosovu'', naveo je Redža ne navodeći nikakve detalje i ističući da su o takvoj mogućnosti obaveštene kosovske institucije.

On je dodao i da trenutno radi na jednom teškom slučaju za ''koji se očekuje da se desi'', ali da je u toku istraga o materijalnim dokazima i licima, i da će Kosovo sprečiti svako krivično delo.

"Slučaj koji se priprema na Kosovu nije vezan sa slučajem u Makedoniji, ali neka lica koja su uključena u događaje u Kumanovo se vezuju i sa ovim slučajem koji se priprema na Kosovu i čije aktere pratimo", rekao je tužilac specijalnog tužilaštva Kosova Ali Redža.

Osim toga, Redža je naveo da mu je od rodbine ubijenih u Kumanovu stiglo devet zahteva da se ponovi obdukcija jer, kako navode, ne veruju u objektivnost makedonskih institucija.

"Svi su oni predali zahtev da se da nalog departmanu zdravstva da se obdukcija ponovi, jer sumnjaju u objektivnost nalaza", rekao je Redža u intervjuu za javni servis Kosova

B92/Tanjug

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.