Gračanica: KUD „Simonida“ obeležava 50 godina postojanja

KUD „Simonida“ danas obeležava 50 godina postojanja. Proslava se održava u Domu kulture „Gračanica“, od 19:30. Osim koncerta, ovaj KUD je za petu deceniju svog postojanja pripremio i otvorenu izložbu.

KUD „Simonida“ postoji od 1968. godine, od kada je i osvojio veliki broj priznanja i nagrada na mnogim manifestacijama i festivalima širom Srbije, među kojima su Novembarska nagrada grada Prištine i Povelja Kulturno prosvetne zajednice Srbije.

Upravo svoje zlatne dane, pre 1999. godine, ovaj KUD obeležio je brojnim samostalnim i festivalskim nastupima širom Srbije.

Od 1999. godine, KUD „Simonida“ radi pri Domu kulture Gračanica, a članovi ovog društva su učenici osnovnih i srednjih škola sa prostora centralnog Kosova.

Svojih 50 godina postojanja, ovo Kulturno umetničko društvo proslaviće u sklopu Vidovdanskih svečanosti koje se održavaju od 1. do 28. juna.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.