Kritikovali Gervalu što nije spomenula OVK, ona objavila govor u UN gde priča o njima

Donika Gervala
FOTO: Ujedinjene nacije/Youtube

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran, sinoćno izdanje)

Ministarka spoljnih poslova, Donika Gervala, reagovala je na kritike koje je dobila zbog toga što nije spomenula Oslobodilačku vojsku Kosova na svom Fejsbuk statusu, za godišnjicu „Dana oslobođenja“.

U video snimku svog govora u Savetu bezbednosti UN o misiji UNMIK, pred ministrom spoljnih poslova Srbije, Nikolom Selakovićem i predstavnicima drugih zemalja, uključujući i Rusiju, Gervala je podsetila na sopstvene reči koje je iznela tokom ovog govora, kada je spomenula i doprinos OVK.

„Moj doprinos ponavljanoj i tendencioznoj debati. Istina uvek pobeđuje laž, ma koliko glasna bila“, napisala je Gervala pored objavljenog snimka.

Kosovska šefica diplomatije u Savetu bezbednosti UN izrazila je ponos povodom borbe OVK za odbranu zemlje.

„Biti danas ovde i slušati ruske predstavnike kako govore o Oslobodilačkoj vojsci Kosova podseća me na hrabri narod Ukrajine, koji brani svoju zemlju. Veoma sam ponosna što danas predstavljam zemlju iz koje su hrabri vojnici, muškarci i žene pripadnici OVK, branili svoj narod, svoje domove, svoju zemlju“, rekla je ona.

Nespominjanje OVK od strane ministarke spoljnih poslova, Donike Gervale, na godišnjicu Dana oslobođenja izazvalo je još jedan talas reakcija.

Ostavku ministarke zatražila je i opozicija. Kroz status na Fejsbuku, Gervala, iako je priznala doprinos onih koji su se borili za oslobođenje, uključujući NATO i KFOR, nigde nije spomenula OVK.

Pročitajte još:

Kurti i Osmani ponovo o „srpskom genocidu“, najavljuju da će da traže pravdu za „sve žrtve“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.