Krasnići: Sutra se raspravlja o zahtevima ugostitelja, moguće ublažavanje mera

kafić zatvoren posao ilustracija
FOTO: Gazeta Express

Ministar trgovine i industrije, Veselj Krasnići (Vesel Krasniqi), danas je održao sastanak sa članovima Udruženja ugostitelja sa Kosova sa kojima je razgovarao o problemima u tom sektoru, kao i eventualnom popuštanju mera koje su trenutno na snazi, prenosi Kosovapress.

Osim o ublažavanju mera za ugostiteljke objekte, na Odboru za procenu stanja koronavirusa sutra će se raspravljati i o novim predlozima mera, a na osnovu trenutne situacije, potvrdio je za Gazetu Express kosovski ministar zdravlja, Armend Zemaj.

„Za sutra u 16:30 sazvao sam Odbor za procenu situacije u vezi sa koronavirusom. Daćemo nove predloge za mere, ocenu…“, izjavio je Zemaj.

Krasnići je rekao da su iz Udruženja još jednom zahtevali da se dozvoli rad ugostiteljskih objekata u zatvorenim prostorijama uz poštovanje mera. Takođe su zahtevali i da se ukloni vremensko ograničenje rada.

„Kao ministar, pružio sam punu podršku ovom sektoru, veoma pogođenom pandemijom i obavestio sam ih da će sutra biti sastanak međuministarskog odbora kada će biti razmotrene mere protiv kovida-19, za koje se očekuje da će biti ublažene“, istakao je Krasnići.

Podsećamo, Udruženje ugostitelja Kosova je krajem jula održalo mirni protest u znak nezadovoljstva povodom mera Kosovske vlade koje se odnose na ovaj sektor, a među kojima je i zabrana rada ovih objekata od 23.00.

Članovi ovog udruženja su protestovali i u toku jučerašnjeg dana kada su lomili tanjire ispred zgrade vlade uputivši još jednom iste zahteve.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.