Krasnići ponovo sa gradonačelnikom Leposavića, razgovarali o ekonomskom razvoju

Eljbert Krasnići Ljuljzim hetemi Leposavić
FOTO: Eljbert Krasnići/Fejsbuk

Kosovski ministar administracije lokalne samouprave, Eljbert Krasnići (Elbert Krasniqi), još jednom je boravio u Leposaviću.

Ovaj zvaničnik kosovske vlade sastao se sa gradonačelnikom, Ljuljzimom Hetemijem (Lulzim Hetemi).

„Tokom ovog sastanka razgovarali smo o njegovoj posvećenosti služenju građanima i planovima za lokalni ekonomski razvoj kroz konkretne inicijative“, naveo je Krasnići.

Gradonačelnik Leposavića, svoj mandat, od 26, odnosno 29. maja, prema navodima medija, rekordno beleži po neprestanom boravku u opštinskoj zgradi u ovom mestu.

Hetemija su u prethodnim mesecima u više navrata posećivali ministri, zamenici ministara i drugi prištinski zvaničnici. Među njima je upravo i Krasnići.

Krasnići je Hetemija posetio početkom juna, odnosno svega nekoliko dana nakon izbijanja krize na Severu Kosova, usled nasilnog ulaska specijalnih jedinica u opštinske zgrade u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, s ciljem uvođenja gradonačelnika albanske nacionalnosti, koji su izabrani na aprilskim izborima koje su Srbi bojkotovali.

Sredinom istog meca je ponovo došao u Leposavić, a njegov odlazak propraćen je zvižducima, bacanjem farbe na službeno vozilo i negodovanjem građana koji protestuju ispred opštinske zgrade još od 29. maja.

Ovaj ministar je i početkom avgusta boravio u opštini Leposavić, gde je zajedno sa ministrom za zajednice i povratak, Nenadom Rašićem, razgovarao sa građanima i novoimenovanim službenicima lokalne samouprave.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.