KP: Zaplenjeno više od 90kg marihuane, novac i tri vozila; Uhapšena dvojica

FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija zaplenila je juče u okolini Prizrena više od 90 kilograma marihuane, pronađene u automobilu albanskog državljanina, a nakon višemesečne istrage u sklopu operacije „Kruška“. Istog dana, uhapšen je još jedan Albanac koji mu je omogućavao kretanje, a oduzeta su ukupno tri vozila. 

KP navodi da je cela akcija započeta, kada je automobil marke „Mercedes“ zaustavljen u selu Tupeč u opštini Prizren, te da je po zaustavljanju vozač sa albanskim državljanstvom pokušao da pobegne.

Međutim, službenici su uspeli da ga spreče i uhapse, a potom su pretresom u njegovom automobilu otkrili marihuanu ukupne težine 93 kilograma i 249 grama, koja je bila upakovana u 181 paket i vagu za merenje.

Osim toga, u istom vozilu pronađen je i oduzet novac u iznosu od 622 evra, kao i 6,700 albanskih leka.

Policija je, međutim, u bliskoj vezi sa ovim slučajem, istog dana izvršila još jedno hapšenje.

Drugi uhapšeni je takođe muškarac iz Albanije za kojeg se sumnja da je vozilom marke „Audi“, omogućavao kretanje prvoosumnjičenog sa drogom, navodi KP.

Akcija se potom nastavila pretresom jednog magacina, za koji je policija posumnjala da su koristili uhapšeni albanski državljani.

Kako navodi KP, ispred ovog objekta nalazilo se još jedno vozilo marke „Mercedes“, a unutar objekta razna švercovana roba, koja je potom prosleđena kosovskoj carini.

Osim droge, novca i vage, policija je zaplenila i sva tri vozila.

Odlukom tužioca, uhapšenima je određeno 48-časovno zadržavanje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.