KP uhapsila osobu koja se sumnjiči da je pretila Pacolijevoj deci

Bedžet Pacoli
Foto: KoSSev

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kosovska policija uhapsila je jednu osobu koja se sumnjiči da je uputila pretnje po život porodici bivšeg ministra Bedžeta Pacolija. Vest je saopštio Pacolijev savetnik, Naim Murseli. Prema Murselijevim navodima, uhapšeni je pretio da će spaliti Pacolijevu decu, prenosi Gazeta Express.

Kako navodi Murseli, osoba koja je juče uhapšena je takođe od Pacolija zahtevala novac.

„Osoba sa inicijalima E.H., koja je uhapšena kasno sinoć, pretila je gospodinu Pacoliju i njegovoj deci i takođe tražila novac od njih. Ova osoba je ujedno tvrdila da je kosovski tužilac. On je pretio da će uhapsiti gospodina Pacolija. E.H. je pretraživao na internetu školu dece gospodina Pacolija, to je javna škola i pretio mu je da će ih oteti i žive zapaliti. G. Pacoli je vrlo uznemiren i emotivno uzrujan zbog upućenih pretnji“.

Bedžet Pacoli je postao meta javnih napada nakon sukoba sa Samoopredeljenjem (LVV) čiji su zvaničnici pretili da će ga uhapsiti ukoliko, nakon povratka iz Švajcarske, napusti kuću, budući da je, prema pravilima na Kosovu, zbog pandemije, dužan da po povratku ostane izolovan u dvonedeljnom karantinu.

Pacoli je upozoravao da bi po povratku iz Švajcarske mogao biti napadnut na aerodromu i Prištini.

KoSSev: Pacolijev povratak na Kosovo bio je tema brojnih spekulacija, uključujući i one da je na Kosovo ušao iz Albanije i to u automobilu kosovskog predsednika koji je krajem nedelje nekoliko sati boravio u Albaniji. S druge strane, vršilac dužnosti kosovskog ministra unutrašnjih poslova Đeljalj Svećlja, rekao je da će Pacoli biti uhapšen ukoliko ne ispoštuje pravilo da dve nedelje provede u karantinu.

Po sletanju u Prištinu, Pacoli je rekao da je strahovao da bi vlada Kosova mogla da „počini teroristički akt“ nad njegovim avionom, a zbog ove izjave koja je naišla na negodovanje kosovske javnosti, sutradan se izvinio.

Pacoli, koji je poslanik AKR u sedmom sazivu kosovske Skupštine, trebalo je da na sednici koja je bila zakazana za juče, glasa za novu vladu LDK. Sednica je, međutim, otkazana zbog odluke Ustavnog suda Kosova da privremeno suspenduje sprovođenje odluke kosovskog predsednika Hašima Tačija da mandat za sastav nove vlade Kosova dodeli Avdulahu Hotiju iz LDK.

Pročitajte još:

Pacoli otišao u svoju kuću, „nisam tražio privilegije“

Tači negira da je doveo Pacolija iz Albanije, Kurti ga pozvao na TV debatu, „povedi i Pacolija“

Svećlja: Tači prekršio protokol odlaskom u Albaniju, Pacoli da kaže gde se nalazi

Vitia: Pravila o povratku na Kosovo za sve ista, pa i za Bedžeta PacolijaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.