KP: Uhapšeno još jedno lice u vezi sa ubistvom iz 2014; Incidenti u svim opštinama na Severu

Kosovska policija
Foto: KoSSev

Nakon prekjučerašnjeg hapšenja M.R. (1983) zbog sumnje da je pre više od pet godina, lišio života S. M. (1939), juče je Kosovska policija uhapsila još jedno lice u vezi sa ovim slučajem, potvrdio je za KoSSev poručnik Branislav Radović.

„Regionalna istražna jedinica, uz asistenciju istražitelja iz policijske stanice Zvečan, nastavila je juče istragu o slučaju koji je prijavljen 2014. godine kao nestalo lice, a kasnije prekvalifikovan u ubistvo. Naknadnim operativnim radom identifikovan je i uhapšen još jedan osumnjičeni, radi se o M.R (1993)“, rekao je za KoSSev portparol Kosovske policije za Region Sever, poručnik Radović.

Prvi osumnjičeni, uhapšen u petak, dao je u prisustvu branioca iskaz dežurnom tužiocu, nakon čega mu je određeno policijsko zadržavanje i prebačen je u pritvornu jedinicu u Leposaviću.

I drugi osumnjičeni, takođe M.R. (1993) je juče saslušan. Njemu je takođe određen 48-časovni pritvor i prebačen je u pritvornu jedinicu policijske stanice u Južnoj Mitrovici.

Kako Radović navodi, Regionalna istražna jedinica i dalje nastavlja da istražuje ovaj slučaj i preduzima sve neophodne istražne radnje.

U Severnoj Mitrovici došlo je i do još tri hapšenja. U ulici Oslobođenja uhapšeni je osumnjičeni u vezi sa slučajem zabeleženim 3. decembra, a sumnjiči se da je, sa još jednim počiniocem, izvršio krivično delo „trgovina ljudima“.

U policijsku stanicu Severna Mitrovica privedena su i dvojica Roma, koji su prijavljeni da su pokušali da pokradu više lokala. Osumnjičenima nije određen pritvor.

I u policijskoj stanici Zubin Potok je zaveden slučaj posedovanja oružja bez dozvole. Navodi se da je juče oko podneva pretresen osumnjičeni albanske nacionalnosti u čijem posedu je pronađen pištolj sa 6 metaka. Osumnjičenom nije određeno zadržavanje.

U Leposaviću je juče oko 18:30 Srpkinja prijavila svog supruga zbog nasilja u porodici. Osumnjičeni je bio pod dejstvom alkohola i određeno mu je policijsko zadržavanje.

Bez incidenata nije prošlo ni u Zvečanu gde je oko 14h juče došlo do verbalnog sukoba između dvojice Srba, a tom prilikom je, prema prijavi žalioca, oštećeno staklo na njegovom automobilu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.