KP: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo na Severu i napad na službena lica

Kosovska policija KP
Foto: KoSSev

Srbin sa Kosova M. R. (1983) priveden je juče u Zvečanu zbog osnovane sumnje da je pre više od pet godina, lišio života S. M. (1939) koji se sve do sada vodio kao nestalo lice, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Slučaj registrovan kao „nestalo lice“ otvoren je još početkom marta 2014. godine u policijskoj stanici u Zvečanu.

„Nakon istrage koja je trajala više od pet godina, dolazi se do saznanja, a što je potvrdio i jedan od svedoka, da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni M. R. lišio života žrtvu, tj. počinio krivično delo – teško ubistvo, za sada u još uvek nerazjašnjenim okolnostima“, rekao je Radović.

Nakon uzetih izjava od ukupno tri svedoka osumnjičeni je priveden u PS Zvečan, nakon čega je rad na ovom slučaju preuzela Regionalna istražna jedinica.

Kontaktiran je dežurni tužilac za teška dela, koji je na osnovu novih saznanja krivično delo prekvalifikovao u teško ubistvo.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Istraga je u toku, dok će ostali detalji biti poznati nakon završetka istrage, poručuje Radović.

Napad na službena lica

Juče je takođe zabeležen napada na dva službenika patrole Regionalne jedinice za drumski saobraćaj u selu Lozište.

Slučaj se dogodio oko 16:10 na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić kada je osumnjičeni Srbin sa Kosova Đ. S. (1983), kako je potvrdio Radović za KoSSev, prvo verbalno a potom i fizički napao službenike patrola Regionalne jedinice za drumski saobraćaj.

Od osumnjičenog je uzeta pisana izjava i isti je nakon toga pušten na slobodu.

Slučaj je od PS u Zvečanu preuzela Regionalna istražna jedinica. Ostali detalji o ovom slučaju za sada nisu poznati.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.