KP: Uhapšeni za napad na mladića u Bošnjačkoj priznali krivicu

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Vest je ažurirana

Tri osobe koje su uhapšene zbog napada na mladića u Bošnjačkoj 17. avgusta u 01.10, priznale su krivicu, potvrdila je danas Kosovska policija u svom 24-časovnom izveštaju.

Kako je prethodno saopšteno iz KP, istog dana kada se napad i dogodio, uhapšene su tri osobe, među kojima i kosovski Albanac E.A. (1984) koji se nalazi na poternici radi izdržavanja kazne zatvora.

U današnjem izveštaju precizira se da su trojica uhapšenih ispitani, kao i da su u prisustvu advokata priznali krivicu. Njima je određen pritvor.

U međuvremenu je medijma dostavljeno detaljnije saopštenje Kosovske policije regiona Sever.

Precizirali su da je istražna jedinica Policijske stanice Mitrovica Sever privela ukupno šest lica, od kojih tri u svojstvu svedoka a tri kao osumnjičene osobe.

Jedno od privedenih lica je kosovski Albanac E.A.(1984) koji se nalazi na poternici radi izdržavanja kazne zatvora, i isti je odmah sproveden na izdržavanje kazne, poručili su te naznačili da su druga dvojica osumnjičenih takođe kosovski Albanci A.A. (2000), kao i A.I. (2000).

„Nakon prikupljenih dokaza, a u prisustvu advokata po službenoj dužnosti, osumnjiceni su u potpunosti priznali izvršenje krivičnog dela i opisali način izvšenja. O svemu je detaljno upoznat Državni tužilac i za osumnjićene je doneo meru zadržavanja do 48 sati“, precizirali su iz policije.

KP je u današnjem 24-časovnom izveštaju za srpske sredine, izvestila o još jednom slučaju napada, tj. nanošenja lakih telesnih povreda.

Prijavljeno je da je napadnuta osoba u Gračanici, u svojoj kancelariji, nakon čega joj je ukazana medicinska pomoć.

Policija je identifikovala i uhapsila dvojicu muškaraca sa Kosova kao osumnjičene u vezi sa ovim slučajem, a isti su privedeni odlukom tužioca, navode iz KP.

Policija je registrovala još jedan slučaj u Gračanici, tačnije u Lapljem Selu, gde je, kako je prijavljeno, juče ukraden električni kabl.

Kada je reč o regionu Severa, policiji je prijavljen slučaj zastrašivanja u severnom delu Mitrovice.

Naime, osoba sa Kosova obavestila je policiju d joj je druga osoba poslala poruku pretećeg sadržaja.

Osumnjičeni muškarac je ispitan. Pokrenut je redovni postupak.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.