KP: Uhapšene dve osobe zbog zloupotrebe službenog položaja

Kosovska policija
Foto: KoSSev

Direkcija za istraživanje ekonomskih zločina i korupcije u sklopu Kosovske policije, nakon istrage u dva različita slučaja, uhapsila je danas dve osobe osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, saopštila je Kosovska policija.

Uhapšene osobe su iz Kosova Polja i Prištine, a radi se o nekadašnjim matičarima, koji su sada u penziji.

U prvom slučaju, bivši matičar iz Kosova Polja sumnjiči se da je tokom svog rada, suprotno zakonima i podzakonskim aktima, bez overe i verifikacije, registrovao u elektronski sistem civilnog statusa osumnjičene, koji su potom uspeli da dobiju identifikacione dokumente poput lične karte i pasoša RKS, sa neistinitim podacima.

S druge strane, bivši matičar iz Prištine se takođe sumnjiči da je tokom svog rada, protiv zakona i podzakonskih akta, u dva slučaja sa različitim osobama, bez verifikacije i suprotno podacima iz matične knjige rođenih, registrovao osumnjičene u elektronski sistem civilnog stanja, koji su potom, takođe, uspeli da pribave lična dokumenta sa lažnim podacima.

Odlukom tužioca, njima je određeno 48-časovno zadržavanje, radi daljeg postupka.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.