KP: Uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su uzgajale kanabis

Kosovska policija, nakon dvomesečne istrage u regionu Peći, sprovela je akciju pod nazivom „Planina“ u sklopu koje je zaplenila 216 biljaka vrste kanabis sative i uhapsila četvoricu muškaraca.

B.H. (1976), E.K. (1993), I.Š. (1982) i M.K. (1968), sa Kosova, sumnjiče se da su počinili krivična dela „uzgoj biljke hašiša, koke ili biljke kanabisa“ i „neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja i municije“.

Pronađene stabljike kanabisa koje su bile visine od 2,50 do 3 metra, nakon uzimanja uzoraka iskorenjene su i zapaljene na licu mesta, navodi se u saopštenju policije.

Prilikom pretresa kuća četvorice osumnjičenih pronađeni su i oduzeti kao dokazi tri telefona, TT revolver sa 7 metaka kalibra 7,62,35 mm, jedan USB, dve registarske tablice za automobil, pištolj Zoraki i pet metaka kalibra 7×65 mm i puška dvadesetica sa pet metaka kalibra 7×62.39.

Nakon saslušanja, osumnjičenima je određeno zadržavanje od 48 sati radi daljeg pravnog postupka.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.