KP: Uhapšen zbog falsifikovanja novca

Kosovska policija privela je osumnjičenog B.Š. iz Kosova Polja i zaprenila oko četiri hiljade evra pod sumnjom da su u pitanju falsifikovane novčanice. Jedinica direkcije za istragu privrednog kriminala i korupcije u Prištini izvršila je juče pretres stambenog objekta osumnjičenog B. Š. u selu selu Slatina, u opštini Kosovo Polje. Tokom pretresa kuće pronađen je novac u iznosu od 3830 evra za koji se sumnja da je falsifikovan. Novac je konfiskovan, a zajedno sa njim zaplenjeni su i: uređaj za lepljenje novčanih traka, trake novčanica od 50 i 100 evra, iznos sigurnosnih znakova novca (hologrami, kinogrami, sigurnosne trake), određenu količinu tečne materije (hemikalija) koja se koristi za pranje novca, navodi se u saopštenju. Osumnjičeni je priveden, nakon čega je saslušan. Njemu je određen 48-časovni pritvor.
FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija uhapsila je osumnjičenog B.Š. iz Kosova Polja i zaplenila oko četiri hiljade evra pod sumnjom da su u pitanju falsifikovane novčanice.

Jedinica direkcije za istragu privrednog kriminala i korupcije u Prištini izvršila je pretres stambenog objekta osumnjičenog B. Š. u selu selu Slatina, u opštini Kosovo Polje.

Tokom pretresa pronađen je novac u iznosu od 3830 evra za koji se sumnja da je falsifikovan.

Novac je zaplenjen, a zajedno sa njim i: uređaj za lepljenje novčanih traka, trake novčanica od 50 i 100 evra, iznos sigurnosnih znakova novca (hologrami, kinogrami, sigurnosne trake), određenu količinu tečne materije (hemikalija) koja se koristi za pranje novca, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni je priveden, nakon čega je saslušan. Njemu je određen 48-časovni pritvor.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.