KP: Uhapšen opštinski službenik u Peći zbog zloupotrebe službenog položaja

Kosovska policija hapšenje Srba u Gnjila nu KBS
Ilustracija/Kosovska policija hapšenje

Direkcija za istraživanje privrednog kriminala i korupcije odnosno sektor za istraživanje istih uhapsila je danas H.G. (1958), muškarca sa Kosova, službenika matične službe u opštini Peć. On se sumnjiči da je umešan u krivična dela „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, „legalizacija lažnog sadržaja“ i „falsifikovanje dokumenata“, saopštili su iz Kosovske policije.

Naime, ova direkcija pri Kosovskoj policiji, započela je sa istragom nakon što su dobili dojavu da je ovaj službenik u elektronskom sistemu za prijavu matičnih dokumenata registrovao stranog državljanina, pri tom, ne poštujući zakonske procedure.

Kako navode iz policije, on je zloupotrebio službenu dužnost, tako što je prijavio dokument sa lažnim podacima.

Stranac je tako nezakonito prijavljen u opštini Peć, kao da je građanin Kosova i uspeo je da dobije identifikaciona dokumenta (pasoš, ličnu kartu i vozačku dozvolu).

Osumnjičeni H.G. saslušan je u prisustvu svog advokata i prema nalogu tužioca određeno mu je zadržavanje do 48 sati.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.