KP u Prištini pronašla 12kg marihuane i uhapsila 6 osoba, jedan u pokušaju bekstva pao sa kuće

FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija, odnosno Uprava za istraživanje opojnih droga, sprovela je danas akciju pod nazivom „Guri“ na više lokacija u Prištini, te tom prilikom uhapsila šest osoba i zaplenila više od 12 kilograma marihuane.

Naime, iz policije preciziraju da je tokom akcije provereno 11 lokacija, na kojima je, kao materijalni dokaz, pored marihuane, pronađen i novac u iznosu od 3,467 evra i 12,700 leka, za koji policija sumnja da je pribavljen krivičnim delima, kao i tri automobila kojima je ova droga prevezena.

Jedan od osumnjičenih, navodi KP, je tokom kontrole na jednoj od lokacija, u pokušaju bekstva skočio sa kuće, te tom prilikom zadobio povrede.

On je potom upućen na lečenje.

Akcija pod nazivom „Guri“, realizovana je u više navrata tokom ove godine – 30. marta, 5. aprila i 4. maja, pa danas.

U sklopu ove akcije ukupno je oduzeto 48 kilograma marihuane čija je vrednost 70,000 evra.

Uhapšeno je devet osoba za koje se sumnja da su delovali kao kriminalna grupa, a na teret im se stavlja krivično delo „neovlašćena kupovina, posedovanje, distribucija i prodaja narkotika, psihotropnih i analognih supstanci“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.