KP: U Gnjilanu zaplenjene suve šljive za koje se sumnja da su prokrijumčarene iz C.Srbije

FOTO: Kosovska policija

Regionalna uprava pogranične policije Istok sprečila je juče, u dve odvojene akcije, dva pokušaja krijumčarenja robe – suvih šljiva u Gnjilanu i duvana u Vitini,.

Operacije su „sprovedene u okviru operativno taktičkih mera zaseda i provere na putevima pograničnog pojasa i sporednih regionalnih puteva“, naveli su iz Kosovske policije.

U prvom slučaju juče je oko 15:20 časova primetila sumnjivo vozilo kako ulazi na teritoriju Kosova iz pravca centralne Srbije, tačnije iz sela Breznica.

Vozilo je potom praćeno i zaustavljeno u Gnjilanu oko 16:00 časova, a vozač, inicijala A.A. je, kako iz KP navode, već ranije poznat policiji zbog krivičnih dela krijumčarenja robe.

Prilikom pretresa, u gepeku automobila i na zadnjem sedištu pronađeno je oko 300 kilograma prerađenog voća – suvih šljiva, za koje nije postojao dokument o poreklu.

Iz KP sumnjaju da je roba uneta iz centralne Srbije.

Istog dana u večernjim satima, tačnije oko 21:00, policija je u selu Stubla u opštini Vitina zaustavila vozilo marke BMW X5 lokalnih registarskih tablica, koje je dolazilo iz pravca Severne Makedonije, a u kojem su bila dva muškarca sa inicijalima K.M. i J.K.

Prilikom pretresa vozila, policija je pronašla oko 15 kesa prerađenog duvana, koje su osumnjičeni planirali da pošalju jednoj osobi u opštini Vitina.

Policija je, međutim, u međuvremenu identifikovala i treću osobu, u čijoj kući je pronađeno i oduzeto deset identičnih kesa sa duvanom, naglašava se u saopštenju.

Na osnovu naloga tužioca pokrenut je postupak za krivično delo „krijumčarenje robe“. Roba je oduzeta i prosleđena Kosovskoj carini.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.