KP: Stupio na snagu operativni plan za strožiju kontrolu drumskog saobraćaja

Kosovska policija patrola
Ilustracija/FOTO: KoSSev

Operativni plan kosovske policije „Bezbednost u drumskom saobraćaju 2021“ koji ima za cilj povećanje mera nadzora, sprečavanje udesa i kontrolu drumskog saobraćaja stupio je na snagu, potvrdio je za KoSSev portparol kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Prema njegovim rečima, plan je pokrenut zbog činjenice da se broj vozila na Kosovu uvećao, da započinje dolazak građana iz inostranstva, odlazak na godišnje odmore, kao i razni skupovi i manifestacije.

„Zbog toga imamo porast udesa i prekršaja u drumskom saobraćaju. Na takav negativan trend takođe utiču i loša drumska infrastruktura, sezona poljskih radova, a samim tim i učešće raznih poljoprivrednih mašina u saobraćaju. Osim toga, utiče i nepoštovanje saobraćajnih i bezbednosnih propisa i zakona“, istakao je Radović.

U sklopu ovog operativnog plana policije, obuhvaćena je kontrola prevoza robe i putnika i izricanje prekršaja za sve prekršioce uz takozvanu „nultu toleranciju“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.