KP: Pucano na jedinicu pogranične policije kod Gazivoda; Svećlja o „srpskim ilegalnim grupama“

Foto: Denis Sllovinja
Vest je ažurirana

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

U saopštenju se navodi da je do incidenta došlo u trenutku postavljanja patrolnog čamca na jezeru Gazivode.

Pozivajući se na navode ove jedinice, iz Kosovske policije su saopštili da se začulo deset uzastopnih pucnjeva sa druge strane jezera, a da je metak pogodio mesto u blizini policijskog čamca.

Preciziraju da nije bilo povređenih.

Naznačili su i da je jedinica za brze intervencije pogranične policije došla u pomoć.

„Policija nastavlja sa osmatranjem terena i radi na rešavanju slučaja“, navodi se u saopštenju i precizira da policijski službenici ostaju posvećeni borbi protiv kriminala „sa posebnim naglaskom na krijumčarenje u toj oblasti“.

Svećlja: Srpske ilegalne grupe hoće da nas spreče da vršimo dužnost

U međuvremenu se oglasio i kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, takođe iznoseći navode da je pucano na policiju.

Svećlja je, međutim, sa ovim incidentom direktno povezao, kako je kazao „srpske ilegalne grupe“.

„Srpske ilegalne grupe, koje pojedine srpske strukture već štite i javno podržavaju, ulažu maksimalne napore da nas spreče da obavljamo svoju dužnost u našoj zemlji“, poručio je Svećlja.

Kaže da je pucanje na policiju napad na „glavnu instituciju države.

„Za manje od jedne nedelje, dva puta su kriminalne strukture pucale na policijske službenike da ih ometaju ili ubiju“, tvrdi ovaj ministar.

Poručio je da je Kosovska policija angažovana sa svim kapacitetima da izvršava svoje obaveze.

„Ni pod kojim uslovima se nećemo povući od našeg prava, bez obzira na bilo kakav organizovan ili orkestriran napad kriminalaca koji ometa naš rad u svakom uglu Republike Kosovo“, zaključio je Svećlja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.