KP: Priveden – pokušao da prokrijumčari 770 bokseva cigareta i preko hiljadu pari farmerki

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija privela je juče u kasnim popodnevnim časovima u selu Balaban u opštini Zvečan, D.B. koji je upravljao kombijem „mercedes’ bele boje, srpskih registarskih oznaka zbog osnovane sumnje da je iz Srbije krijumčario robu, saopštili su iz Kosovske policije.

Službenici Kosovske policije i carine izvršili su kontrolu i brojanje krijumčarene robe i pronašli oko 770 bokseva cigareta različitih vrsta sa srpskim akciznim markicama, odnosno 7.700 paklica, preko 1.000 pari farmerki i 10 pari patika.

Prema proceni carinskih službenika, minimalna vrednost ove robe premašuje vrednost od 13.000 evra, te se očekuje detaljno brojanje i utvrđivanje poreske vrednosti i vrednosti roba, poručuju iz policije.

Po nalogu tužioca Osnovnog tužilaštva u Mitrovici pokrenuti su slučajevi „Neovlašćen prelazak graničnih prelaza ili granične linije“ i „Krijumčarenje robe“.

Osumnjičeni je nakon saslušanja pušten u predviđenom roku.

Slučaj ide redovnim postupkom, dok su vozilo i krijumčarena roba predati kosovskoj Carini.

Foto: Kosovska policija

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.